ua en ru

WikiLeaks почав публікацію електронних листів Обами

WikiLeaks почав публікацію електронних листів Обами Фото: президент США Барак Обама

Портал опублікував першу партію листування Обами з головою штабу Клінтон Джоном Подестой

Портал WikiLeaks почав публікувати електронні листи, які відправлені та отримані президентом США Бараком Обамою від глави передвиборного штабу кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон Джона Подести. Про це портал повідомив у своєму Twitter.

"WikiLeaks показує першу партію електронних листів президента США Барака Обами, відправлених через секретний адресу bobama@ameritech.com", - йдеться в повідомленні.

Портал опублікував першу частину листування, яка складається з 7 листів, якими обмінялися Обама і на той момент член сенату конгресу США Подеста восени 2008 року до перемоги Обами на президентських виборах.

В листування сторони обговорюють президентство Обами і його ймовірне участь у саміті G20 у разі обрання лідером США.

У день голосування на президентських виборах Подеста відправив Обамі лист з одностайною рекомендацією радників Обами не брати участь в антикризовому саміті G20 у Вашингтоні. Американський стратег підкреслив, що Обамі слід віддалитися від йде адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого.

Пояснивши, що екс-президент Буш-молодший скликав саміт у Вашингтоні "під тиском" на той момент президента Франції Ніколя Саркозі та деяких інших європейських лідерів,

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що WikiLeaks опублікував десяту частину листування голови штабу Клінтон.