ua en ru

White & Case буде представляти інтереси України в справі за позовом Джозефа Леміра до держави Україна за 976 тис. дол

Міжнародна юридична фірма White & Case LLP (США) буде представляти інтереси Міністерства юстиції України в справі за позовом Джозефа Чарльза Леміра до держави Україна. Про це говориться на порталі держзакупівель.

Для визначення переможця були проведені відкриті торги. Україна заплатить компанії за послуги 976 тис. дол.

Нагадаємо, арбітражну справу було розпочато в 2006 р. У цій справі власник радіостанції "Гала" Джозеф Лемір заявив про численні порушення Україною положень Договору між Сполученими Штатами Америки та Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій. Він також висунув численні вимоги щодо Угоди про врегулювання спору від 20 березня 2000 р., раніше укладеного між ним і державою Україна. Лемір вимагав відшкодування Україною збитків на суму понад 70 млн дол.

Арбітражний трибунал ухвалив, що Україна повинна виплатити власнику "Гала-радіо" 9,5 млн дол., оскільки зробила неможливим створення в державі компанією "Гала-радіо" двох повноцінних радіомереж.

27 липня, стало відомо, що Україна 26 липня подала запит до Міжнародного центру по врегулюванню інвестиційних спорів (ICSID) щодо анулювання рішення Арбітражного трибуналу по справі за позовом Леміра до держави Україна.