ua en ru

WebMoney відновив платежі WMU

WebMoney відновив платежі WMU. Таку інформацію РБК-Україна підтвердили в WebMoney Україна.

WebMoney відновив платежі WMU. Таку інформацію РБК-Україна підтвердили в WebMoney Україна.

"Виведення WMU не працює з червня. Платежі на даний момент вже відновлені. Вони припинялися з тієї ж причини, чому не працює виведення", - повідомили РБК-Україна в платіжній системі.

Нагадаємо, раніше через проблеми з банківськими рахунками ДП "Фінансова установа "ВМ-Фактор" (фінансовий посередник в схемі розрахунку підприємців на єдиному податку через WebMoney) призупинив прийом WebMoney-платежів.

Проблеми у платіжної системи почалися після того, як на WebMoney звернули пильну увагу НБУ і Міндоходів. Регулятор тоді заявив, що не надавав дозволу на діяльність WebMoney Transfer або випуску їх електронних грошей, а Міндоходів заблокувало на банківських рахунках WebMoney в Україні понад 60 млн грн.

WebMoney або WebMoney Transfer являє собою електронну систему розрахунків. Юридично в системі відбувається передача (трансфер) майнових прав, облік яких здійснюється за допомогою спеціальних розписок - "титульних знаків", номінованих у прив'язці до різних валют і золота.

Власником і адміністратором системи є зареєстрована в Лондоні компанія WM Transfer Ltd (на її офіційному сайті немає інформації про фізичних осіб - власників компанії). Зобов'язання компанії WebMoney.UA в Україні гарантує ТОВ "Українське гарантійне агентство".

Зазначимо, що в Україні операції з електронними грошима за I квартал 2013 р., за інформацією НБУ, виросли вдвічі - до 511 млн грн.