ua en ru

Wal-Mart заявив про закриття російського офісу

Wal-Mart заявив про закриття російського офісу - через тиждень після того, як у американського рітейлера зірвалася угода щодо купівлі мережі "Копійка". Про це пише газета "РБК-daily"
Мережа "Копійка" була продана лідеру галузі по виручці Х5 Retail Group.
Як говориться в прес-релізі, "компанія як і раніше зацікавлена в російському ринку роздрібної торгівлі і продовжить оцінювати можливості для виходу на ринок". Вперше Wal-Mart заявив про свій інтерес до російського ринку більше 10 років тому.
Московський офіс Wal-Mart відкрився у вересні 2008 р., коли рітейлер зареєстрував в Росії ТОВ "ВМ Істерн Еуроп Холдінгз, ЛЛК".
"Ми прийняли рішення про вихід на ринок через покупку компанії, а не шляхом будівництва магазинів з нуля, і оскільки в найближчій перспективі ми не бачимо чітко позначених партнерів для придбання, з точки зору бізнесу немає необхідності продовжувати діяльність нашого московського офісу", - говорить президент і виконавчий директор міжнародного підрозділу Wal-Mart Даг МакМіллон, - "Разом з тим ми будемо продовжувати розглядати варіанти виходу на ринок"
Wal-Mart обслуговує понад 200 млн покупців кожного тижня в більш ніж 8 тис. 692 магазинах під 59 різними назвами в 15 країнах світу. Виручка від продажів компанії в 2010 р. становила 405 млрд дол.