ua en ru

WADA отримала нові докази держпрограми вживання допінгу спортсменами РФ

WADA отримала нові докази держпрограми вживання допінгу спортсменами РФ Фото: WADA (wada-ama.org)

Додаткові відомості про результати розслідування обіцяють представити на засіданні агентства 15-16 листопада

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) отримало базу даних із допінг-пробами російських спортсменів із січня 2012 по серпень 2015 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства.

Президент WADA Крейг Ріді заявив, що нові дані підкріплюють вимогу агентства про те, щоб російська влада публічно визнала висновки незалежної комісії під керівництвом Річарда Макларена.

"Наприкінці жовтня незалежний департамент WADA з розслідувань отримав нові відомості про колишню московську лабораторію, акредитовану WADA. Зокрема, WADA отримала електронний файл, який, на думку департаменту організації з розслідування, є базою даних Московського допінгового центру зі всіма даними тестування в період з січня 2012 року по серпень 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Фахівці WADA отримали базу даних наприкінці жовтня і продовжують її вивчати.

В агентстві обіцяють оприлюднити додаткові відомості про результати аналізу на засіданні організації 15-16 листопада.

У WADA розраховують, що отримана інформація допоможе знайти нові аргументи на користь висновків незалежного експерта організації Річарда Макларена про існування в Росії державної програми, яка заохочує спортсменів вживати допінг.

Нагадаємо, раніше віце-президент WADA Лінда Хеллеланд закликала до відкритого та прозорого обговорення питання про участь Росії в Олімпійських іграх-2018 в Пхенчхані.