ua en ru

WADA підтвердило достовірність даних інформатора про допінг серед спортсменів РФ

WADA підтвердило достовірність даних інформатора про допінг серед спортсменів РФ Фото: WADA (wada-ama.org)

Розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства завершено

Всесвітнє антидопінгове агентство підтвердило достовірність наданих інформатором даних із бази московської лабораторії про допінг-тести з січня 2012 року по серпень 2015 року. Про це з посиланням на главу відділу розслідувань WADA Гюнтера Юнгера повідомляє прес-служба агентства.

"Розслідування завершено і ми можемо підтвердити справжність даних, що підтверджує твердження (Григорія) Родченкова про те, що з 2012 по 2015 рік Росія вжила заходів для захисту російських спортсменів, які ймовірно вживали допінг", - пояснив головний слідчий.

Зазначено, що нові докази можуть призвести до подальших санкцій проти російських спортсменів напередодні майбутніх зимових Ігор у Південній Кореї в лютому 2018 року.

Як очікується, виконавчий директор Міжнародного олімпійського комітету 5 грудня 2017 року проведе в Лозанні зустріч, на якій буде ухвалено рішення щодо санкцій проти спортсменів із Росії.

Один з інформаторів WADA - Григорій Родченков виїхав із Росії в 2016 році і живе в США, але конкретне місце його перебування невідоме. Інформатора WADA захищає американська влада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Росії вимагала від колишнього глави Московської антидопінгової лабораторії та інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства Григорія Родченкова підмінити допінг-пробу української біатлоністки Віти Семеренко.