ua en ru

РФ намагалася підмінити допінг-пробу української біатлоністки Семеренко

РФ намагалася підмінити допінг-пробу української біатлоністки Семеренко Фото: WADA (twitter.com/wada_ama)

Екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков відмовився виконати вимогу

Влада Росії вимагала від колишнього глави Московської антидопінгової лабораторії та інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорія Родченкова підмінити допінг-пробу української біатлоністки Віти Семеренко. Про це він заявив в суботу, 2 грудня, передає DW.

Як розповів Родченков, незадовго до Олімпіади в Сочі до нього звернувся колишній заступник міністра спорту Росії Юрій Нагорних з проханням про підміну допінг-проби українки на змаганнях у Москві. Але Родченков відмовився це зробити.

"Я не міг так вчинити з невинною спортсменкою. За час роботи я міняв чимало позитивних допінг-проб на чисті, але не навпаки", - сказав Родченков.

Крім цього, повідомив він, Семеренко та інші українські біатлоністки представляли найбільш серйозну загрозу для російської естафетної команди під час Олімпійських ігор у Сочі.

Як відзначає видання, в результаті Віта Семеренко завоювала олімпійське золото в естафеті, а російські спортсменки посіли друге місце. Пізніше вони були позбавлені цієї нагороди після повторної перевірки допінг-проб.

Нагадаємо, голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства заявив про необхідність ввести колективні санкції проти Російської Федерації.