ua en ru

На хабарі у майже 33 тис. доларів затримали голову РДА у Хмельницькій області

На хабарі у майже 33 тис. доларів затримали голову РДА у Хмельницькій області Фото: затриманий на хабарі голова РДА (twitter.com/SarganLarysa)

Таку суму грошей голова Полонської РДА вимагав від фермера

Голову Полонської районної державної адміністрації Хмельницької області правоохоронці викрили на хабарі у розмірі 32 тис. 900 доларів. Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Відомо, що голова РДА вимагав від фермера зазначену суму за ухвалення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років.

"21 серпня 2018 року під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 15 700 доларів вказану особу затримано, вилучено речові докази", - зазначили в прокуратурі.

На хабарі у майже 33 тис. доларів затримали голову РДА у Хмельницькій областіФото: затриманий на хабарі голова РДА (twitter.com/SarganLarysa)

Наразі проводяться обшуки та інші слідчі дії, за результатами яких посадовцю буде повідомлено про підозру. Злочин голови РДА кваліфіковано як підкуп особи, яка надає публічні послуги, вимагання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

"Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, Київська прокуратура №7 повідомила 21 серпня, що завершила досудове розслідування щодо заступника керівника виробничого підрозділу вокзалу "Харків-Пасажирський" ПАТ "Укрзалізниця", викритого на хабарі у 350 тис. гривень. Відповідний обвинувальний акт направлено до суду.