ua en ru

Взято під варту ще одного підозрюваного у вбивстві екс-начальника Миколаївської митниці

Взято під варту ще одного підозрюваного у вбивстві екс-начальника Миколаївської митниці Фото: Артур Поляков (facebook.com niklife.com.ua)

Фігуранта підозрюють у безпосередньому виконанні вбивства екс-начальника Миколаївської митниці

У рамках розслідування справи про вбивство колишнього начальника миколаївської митниці Артура Полякова обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному. Суд вирішив взяти підозрюваного під варту, передає прес-служба суду.

Зазначається, що одним із підозрюваних виявився 38-річний громадянин, котрий вчинив злочин із корисливих мотивів за змовою із групою осіб та заволодів автомобілем вбитого.

"Відповідно до матеріалів, громадянин Ф., 03.04.2018 року, запропонував своєму знайомому громадянину К. допомогти йому зв’язати невідомого раніше йому чоловіка, оскільки, за його словами, останній планує вбити людину. Громадянин К. на пропозицію погодився", - йдеться у матеріалі справи.

За даними слідства підозрюваний запросив начальника митниці до себе у квартиру начебто для того, аби повернути борг. Коли чоловік увійшов до приміщення, зловмисники його повалили на підлогу та зв'язали.

"Громадянин Ф. передавив йому шию за допомогою технічного хомута, після чого потерпілий перестав подавати ознаки життя", - передають у суді.

Підозрюваний у судовому засіданні відмовився від дачі пояснень. Також його захист заперечував на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з огляду на те, що у його підзахисного міцні соціальні зв’язки, а докази, окрім показів іншого підозрюваного у зазначеному провадженні, відсутні.

Вивчивши матеріали клопотання прокурора, слідчий суддя Центрального районного суду Миколаєва ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 09.06.2018 року.

Нагадаємо, раніше співробітники поліції затримали двох осіб, причетних до вбивства колишнього начальника митниці Миколаєва Артура Полякова. Правоохоронці з’ясували, що перед зникненням чоловік поїхав на зустріч до колишнього компаньйона, який нібито повинен був повернути борг у розмірі 50 000 євро.