ua en ru

Вибухи біля мечетей у Багдаді: Більше 20 загиблих

В результаті двох вибухів, що сталися 13 липня 2013 р. біля суннітських мечетей в Багдаді, загинули щонайменше 23 людини. Віруючі зібралися на молитву після закінчення денного посту в священний для мусульман місяць Рамадан.

В результаті двох вибухів, що сталися 13 липня 2013 р. біля суннітських мечетей в Багдаді, загинули щонайменше 23 людини, повідомляє Reuters. Віруючі зібралися на молитву після закінчення денного посту в священний для мусульман місяць Рамадан.

Сім осіб загинули біля мечеті в західному районі Джамія, де вибухнув начинений вибухівкою автомобіль. Ще 16 осіб було вбито в південному районі Дура, коли терорист-смертник привів в дію вибуховий пристрій біля входу в мечеть.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи біля мечетей.

Читайте також: Вибух у кафе в Іраку - більше 30 загиблих

Ще 11 осіб загинули за суботу в інших частинах країни.

Нагадаємо, в п'ятницю увечері в Іраку в результаті вибуху в кафе загинули 38 осіб. Теракт стався на півночі Іраку в м. Кіркук. У кафе було багато людей, оскільки там відзначали настання ночі після першої п'ятниці священного місяця Рамадан.

12 липня в результаті серії нападів, здійснених бойовиками в Іраку, загинули щонайменше 32 людини.

2 липня в Іраку в результаті серії вибухів в Багдаді загинула 31 людина і більше 100 осіб були поранені.

З початку 2013 р. в Іраку спостерігається ескалація насильства. Експерти висловлюють побоювання з приводу можливого розростання конфлікту усередині країни, де національні і релігійні угрупування до цих пір шукають шляхи до компромісу.

Більшість бойовиків рекрутуються терористичними угрупуваннями, зокрема "Ісламською державою Ірак", пов'язаним з "Аль-Кайєдою", з лав суннітського меншини, що була привілейованою при режимі Саддама Хусейна, і незадоволеного тим, що після скинення в 2003 р. цього режиму до влади в Іраку прийшли шиїти. Тільки у липні 2013 р. в результаті терактів в Іраку загинули 334 людини. За перше півріччя 2013 р. загинули більше 2,5 тисяч осіб.