ua en ru

Вибухи в Багдаді: Десятки загиблих

В результаті серії вибухів в Багдаді загинуло 49 осіб. Вибухові пристрої були розміщені в автомобілях, припаркованих в районах іракської столиці, де більшість населення складають мусульмани-шиїти.

В результаті серії вибухів в Багдаді загинуло 49 осіб, передає Reuters. Вибухові пристрої були розміщені в автомобілях, припаркованих в районах іракської столиці, де більшість населення складають мусульмани-шиїти.

Автомобілі були розставлені на крупних парковках, а також поряд з популярними торговими центрами.

Десятки мирних жителів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

26 жовтня 2013 р. в Іраку була проведена серія терористичних актів проти шиїтів, які святкували день пам'яті імама Алі, найбільш шанованої фігури в Ісламі серед мусульман шиїтського толку після пророка Мухаммеда. Того дня загинули 16 осіб.

Ніхто не взяв відповідальність за те, що трапилося, проте влада впевнена, що вибухи організував іракський підрозділ міжнародної терористичної мережі "Аль-Кайєда". Саме він зазвичай влаштовує теракти в шиїтських районах, розраховуючи на конфронтацію між різними релігійними групами, продовження громадянської війни і скинення нинішнього уряду.

Останнім часом в Іраку відмічений сплеск насильства. За даними наглядової групи Iraq Body Count, в результаті терактів, що відбуваються в країні практично щодня, тільки з початку 2013 р. загинули понад 7 тис. цивільних осіб.