ua en ru

Вибухи в Калинівці: у небі над місцем події відновили польоти

Вибухи в Калинівці: у небі над місцем події відновили польоти Фото: сапер ДСНС (dsns.gov.ua)

Сапери вилучили вже більше 2 тис. вибухонебезпечних предметів в ході розмінування місцевості

У небі над місцем вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області відновили польоти. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 07:00 10 жовтня відкритих осередків горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається, відкрито рух повітряного транспорту", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації задучили два пожежні танки і дві інженерні машини розгородження Міноборони України. Крім того, триває розмінування місцевості у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу.

"Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 22,341 тис. га території, виявлено та вилучено 2 тис. 12 вибухонебезпечних предметів. Всього з початку виконання робіт отримано та виконано 426 заявок від населення по виявленню вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко не виключає допит начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка щодо вибухів у Калинівці.