ua en ru

Вибухи в Чернігівській області: із лікарні в Ічні евакуювали 77 пацієнтів

Вибухи в Чернігівській області: із лікарні в Ічні евакуювали 77 пацієнтів Фото:Чернігівська область (РБК-Україна)

Пацієнтів було перевезено разом з працівниками центральної районної лікарні

До центру первинної медико-санітарної допомоги селища Парафіївка евакуйовали 77 пацієнтів з Ічнянської районної лікарні, яка була наближена до місця вибухів боєприпасів складі в Чернігівській області. Про це РБК-Україна повідомив директор Парафіївського центру первинної медико-санітарної допомоги Валентин Бурчів.

За його словами, привезли 77 осіб з лікарні, з них яких практично 40 лежачих пацієнтів: з хоспісного відділення, з реанімацій.

"Є і ходячі пацієнти. Всі вони розміщені у приміщенні нашого центру. Загалом в центрі перебуває близько 100 пацієнтів. Раніше приміщення було закріплено за Парафіївською районною лікарнею, можливість розмістити всіх є", - розповів Бурчів.

За його словами, пацієнтів було перевезено разом з працівниками центральної районної лікарні. Наскільки довго евакуйованим пацієнтам доведеться перебувати в медичному центрі Парафіівки поки невідомо.

"Їх зустріли і мої лікарі з центру, і лікарі з центральної районної лікарні приїхали. Наразі їм надана медична допомога та харчування. Ми можемо забезпечити харчуванням і всім іншим на період до двох діб, а далі будемо вирішувати", - додав він.

Раніше в Чернігівській ОДА повідомили, що населення Ічні повністю евакуювали. Заступник голови ДСНС Олег Мелчуцький додав, що інтенсивність вибухів зменшилась, проте повертатись до території міста наразі не можна.

Також РБК-Україна повідомляло, що внаслідок вибухів на складі боєприпасів в Ічні з районної лікарні міста евакуювали 163 пацієнтів.

Також повідомлялося, що через вибухів в Чернігівській області планують евакуювати жителів 14 сіл.