ua en ru

Вибухи в Балаклії: іноземні партнери готові допомогти у разі потреби

Вибухи в Балаклії: іноземні партнери готові допомогти у разі потреби Фото: іноземна делегація в Балаклії

Може йти мова про навчання й інструктаж українських військових та надання технічної допомоги

Іноземні партнери готові надати допомогу у ліквідації наслідків надзвичайної події (вибухів) на складі у Балаклії Харківської області у разі звернення української сторони. Про це 25 березня 2017 року заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський за підсумками зустрічі з групою від військового аташату Посольства США в Україні, повідомляє прес-служба Міноборони.

Зазначено, що заступник керівника оборонного відомства ознайомив групу іноземних представників із заходами щодо ліквідації наслідків вибухів і пожежі в Балаклії.

Старший групи іноземних представників Пол Шмітт повідомив, що завданням групи було ознайомлення з поточною ситуацією на арсеналі з метою визначення обсягів і характеру майбутньої допомоги від країн-партнерів.

"Шмітт зауважив, що на даний час може йтися про навчання та інструктаж іноземними фахівцями українських військових із питань ліквідації наслідків надзвичайних подій, а також надання технічної допомоги", - йдеться в повідомленні.

altaltalt
Фото: іноземні представники в Балаклії

За даними Міноборони, Шмітт також відзначив високий професіоналізм українських військових і представників інших профільних структур в організації та проведенні заходів із ліквідації наслідків пожежі на арсеналі.

Нагадаємо, станом на ранок 25 березня на складах у Балаклії фіксувалися поодинокі детонування з послідуючими вибухами боєприпасів, що все ще знаходяться на відкритих майданчиках арсеналу.