ua en ru

У Балаклії досі фіксуються поодинокі вибухи боєприпасів

У Балаклії досі фіксуються поодинокі вибухи боєприпасів Фото: боэприпас, який вибухнув поблизу Балаклеї

Пожежу на складах у Балаклії ліквідовано, однак наявні окремі осередки тліючого вогню

Пожежу на складах у Балаклії Харківської області ліквідовано, станом на ранок, 25 березня, фіксуються поодинокі детонування боєприпасів, що все ще знаходяться на відкритих майданчиках арсеналу. Це обумовлено наявністю окремих осередків тліючого вогню, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначено, що постійно триває робота та вживаються відповідні заходи з метою недопущення повторного загоряння.

За даними відомства, військові запери спільно з фахівцями ДСНС перевіряють місцевість на наявність боєприпасів, які не розірвалися, оперативно реагують на повідомлення жителів міста про небезпечні знахідки. На місце відразу прибувають оперативні групи, які займаються вивезенням знайдених снарядів на завчасно підготовлені майданчики.

Також у місті та околицях працюють групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, які допомагають населенню долати наслідки надзвичайної ситуації. Роботи щодо подальшої ліквідації наслідків пожежі продовжуються.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 24 березня, близько 20:00 на технічній території військового арсеналу в р. Балаклія Харківської області спостерігалися вибухи різної інтенсивності (приблизно 1 вибух на 5 хвилин).