ua en ru

Вибухи на артскладах: Міноборони та Генштаб звітуватимуть у Раді в закритому режимі

Вибухи на артскладах: Міноборони та Генштаб звітуватимуть у Раді в закритому режимі Фото: наслідки вибухів в Ічні (Сергій Гришин, РБК-Україна)

Журналістів запросять на оголошення висновку комітету

Представники Міністерства оборони та Генерального штабу представлять звіт щодо вибухів на складах з боєприпасами в закритому режимі від преси. Про це йдеться у порядку денному комітету з питань нацбезпеки та оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, першим питанням засідання стане звіт Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ щодо стану захищеності та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України. Також обговорюватиметься стан виконання видатків за відповідними бюджетними програмами.

"Розгляд питання порядку денного відбуватиметься у закритому режимі", - йдеться у повідомленні.

За словами секретаря комітету з питань нацбезпеки Івана Винника, журналістів запрошуватимуть на оголошення висновку комітету.

"По першому питанню буде дві частини. Закрита - це звіт. Ми хочемо з'ясувати наслідки, спричинені пожежею, по відношенню до обороноздатності української армії. Інформація про кількість мін і снарядів, відношення до загальної потреби. Це закрита інформація, яка не буде оприлюднюватись. Але потім буде відкрита частина. Тобто, якісь підсумовуючі висновки безумовно будуть відкритими для ЗМІ для доведення суспільству", - розповів нардеп у коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив у Раді, що в кримінальних справах про вибухи на складах з боєприпасами поки немає жодного обвинуваченого. За його словами, причиною є проведення великої кількості експертиз для з'ясування причин виникнення пожеж на артскладах.

Як писало РБК-Україна, глава комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що через пожежі на артилерійських складах в Україні за 2,5 роки було знищено боєприпасів на суму близько 2 мільярдів доларів.