ua en ru

За вибухом автомобіля в Берліні може стояти "російська мафія"

За вибухом автомобіля в Берліні може стояти "російська мафія" Фото: вибух автомобіля в Берліні (Twitter @ReporterBerlin)

За даними поліції, розшуки злочинця ведуться в оточенні вбитого - 43-річного берлінця турецького походження

За підривом автомобіля в Берліні (Німеччина) могли стояти "великі злочинні клани, банда байкерів або "російська мафія". Про це пише газета Berliner Zeitung з посиланням на головного комісара управління кримінальної поліції Берліна.

На Заході під поєднанням "російська мафія" найчастіше маються на увазі не тільки злочинні організації з Росії, але і з інших держав пострадянського простору або з імміграційної середовища дальнього зарубіжжя.

Член правління німецької профспілки поліції Норберт Киома (Norbert Cioma), у свою чергу, висловив упевненість в тому, що організатори злочину, ким би вони не були, безумовно, домагалися, щоб воно отримало широкий громадський резонанс. "Вони хотіли таким чином підкреслити знаковий характер" події, переконаний він.

За даними поліції, розшуки злочинця ведуться в оточенні вбитого - 43-річного берлінця турецького походження. Він підозрювався у скоєнні цілого ряду злочинів, проходив по справах, пов'язаних з торгівлею наркотиками, виготовленням фальшивих грошей, нелегальним тоталізатором.

Нагадаємо, вибух легкової машини у центрі німецької столиці стався вранці у вівторок, 15 березня. У результаті детонації загинув водій машини. Спочатку озвучувалася версія теракту, пізніше в правоохоронних органах заявили, що мова, швидше за все, йшла про кримінальну подію.