ua en ru

При вибуху в Донецьку поранено соратника ватажка "ДНР" Тимофєєва

При вибуху в Донецьку поранено соратника ватажка "ДНР" Тимофєєва Фото: Олександр Тимофєєв (відкриті джерела)

Російські ЗМІ повідомляють про поранення "головного податківця ДНР"

При вибуху в центрі Донецька, в результаті якого загинув ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко, поранення отримав його соратник, "міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв ("Ташкент"). Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, російські медіа з посиланням на "силові органи ДНР" повідомили про поранення Тимофєєва. Наскільки важкі ушкодження отримав соратник Захарченка, не уточнюється.

Тимофєєв до подій 2014 року був підприємцем, з початку збройного конфлікту на Донбасі брав активну участь на стороні "ДНР", а також очолював штаб бойового підрозділу "Оплот" з моменту його заснування. Крім статусу "головного податківця" також час від часу виконує обов'язки заступника ватажка "ДНР".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що ватажка "ДНР" Олександра Захарченко підірвали в Донецьку. У Службі безпеки України підтвердили, що він загинув.

Відзначимо, у вересні 2017 року в центрі Донецька стався замах на Тимофєєва. Тоді сепаратисти заявили, що він перебував у критичному стані.