ua en ru

Вибухівку на території Чорнобильської АЕС не знайшли: поліція шукає "мінерів"

Вибухівку на території Чорнобильської АЕС не знайшли: поліція шукає "мінерів" Фото: на Чорнобильській АЕС перевіряли інформацію про мінування (Віталій Носач, РБК-Україна)

Інформація про мінування Чорнобильської АЕС не підтвердилася. На території станції вибухонебезпечних предметів не виявлено. Поліція шукає анонімних "мінерів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відділ комунікації поліції Київської області.

"При проведенні перевірки вибухових пристроїв і небезпечних речовин на території атомної електростанції виявлено не було, о 15:20 режим аварійної небезпеки знятий", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що після надходження сигналу про мінування Чорнобильської АЕС на станцію прибула слідчо-оперативна група Вишгородського районного управління поліції, кінологи, вибухотехніки. На підприємстві був введений режим аварійної небезпеки.

Правоохоронці взяли під посилений контроль всю 10-кілометрвую територію зону відчуження, три контрольно-пропускних пункти і патрулювали місцевість. Охорону АЕС здійснювали співробітники Нацгвардії України, також були залучені два екіпажі ДСНС.