ua en ru

Вибух у Нью-Йорку: суд засудив організатора до довічного ув'язнення

Вибух у Нью-Йорку: суд засудив організатора до довічного ув'язнення Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

29-річний Рахімі були визнаний винним у жовтні 2017

Суд в Манхеттені засудив вихідця з Афганістану Ахмада Хана Рахімі, раніше визнаного винним в організації в 2016 році вибуху в Нью-Йорку до довічного ув'язнення. Про це повідомляє Associated Press.

Так, 29-річний Рахімі був визнаний винним у жовтні 2017 року за всіма пунктами звинувачення, включаючи застосування зброї масового ураження та приведення в дію вибухового пристрою в громадському місці.

Повідомляється, що Рахімі не продемонстрував ознак каяття і небезпечний для суспільства. Крім того, чекаючи винесення вердикту у федеральній в'язниці в Нью-Йорку, він робив спроби по радикалізації своїх співкамерників.

"Він пишається тим, що зробив, він з презирством ставиться до американської системи правосуддя і як і раніше вірний своїй екстремістській ідеології", - йдеться в матеріалах прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що гучний вибух прогримів в нью-йоркському районі Челсі на північно-заході Нижнього Манхеттена (США), в результаті чого щонайменше 29 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. За інформацією пожежного департаменту Нью-Йорка, вибух прогримів приблизно о 21:00 за місцевим часом.