ua en ru

Вибух на підводному човні в Мумбаї міг стати результатом детонації боєприпасів, - Міноборони Індії

Міноборони Індії розпорядилося провести детальні перевірки справності збройових систем безпеки на всіх підводних човнах. Як повідомив міністр оборони країни Аракапарамбіл Куріен Ентоні, попередні результати розслідування вибуху на підводному човні "Сіндхуракшак" 14 серпня 2013 р. свідчать про те, що можливою причиною трагедії могла стати детонація боєприпасів на борту судна. Про це повідомляють індійські ЗМІ.

Можлива причина детонації встановлюється. "Експертиза допоможе пролити світло на події", - заявив Ентоні. Перш ніж фахівці приступлять до детального вивчення субмарини, її витягнуть з води: поки затонула човен залишається на місці катастрофи.

Як підкреслив міністр, "швидкість і інтенсивність вибухів, а також подальша ступінь руйнування судна свідчать про те, що ніхто з 18 членів екіпажу, що знаходилися на борту човна, не вижив".

Вибух на підводному човні "Сіндхуракшак" прогримів 14 серпня 2013 р. Члени команди, які в момент вибуху перебували на кормі, змогли самостійно покинути підводний човен. Деякі з них були доставлені в лікарню. 18 членів екіпажу опинилися заблоковані всередині корпусу. На даний момент виявлено тіла трьох моряків.

Вибухнувший дизель-електричний підводний човен буво днією з субмарин, придбаних у СРСР і Росії в період 1986-2000 рр. У 2010 р. на субмарині сталася пожежа, в результаті якого загинув матрос. Через півроку підводний човен відправили в РФ на модернізацію, яка була завершена до кінця 2012 р.