ua en ru

Вибух у Харкові: поліція розглядає версію замаху на вбивство

Вибух у Харкові: поліція розглядає версію замаху на вбивство Фото: вибух в Харкові (.facebook.com / otb.segodennya)

Правоохоронці розробляють декілька можливих версій

Поліція розглядає кілька версій щодо вибуху у Харкові, який стався у понеділок, 29 січня. Одна із них – замах на вбивство, повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк Facebook.

Він зазначив, що вибух могло бути спричинено застосування бойової гранати РГН. Наразі подію кваліфіковано як хуліганство.

"Втім, правоохоронці розробляють декілька можливих версій. В тому числі, замах на вбивство. Також, не виключено, що цей інцидент, після з’ясування всіх обставин, може бути прекваліфіковано на ст.258 КК України - терористичний акт", - зазначив Шкіряк.

Увага! Відносно сьогоднішнього інциденту в Харкові. За попередніми висновками експертів встановлено, що вибух могло бути...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 29 січня 2018 р.

Також він закликав громадян при виявленні будь-яких предметів, валіз, коробок чи пакетів, що перебувають без нагляду і викликають підозру, негайно повідомляти правоохоронців.

"Особливо, коли мова йде про місця масового скупчення людей: магазини, супермаркети, ринки, вокзали, аеропорти, тощо", - додав радник глави МВС.

За його словами, зараз на місці вибуху тривають оперативно-слідчі дії, працюють слідчі, експерти-криміналісти та вибухотехніки. Постраждалі від вибуху перебувають під наглядом лікарів, їх стан оцінюють як задовільний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові стався вибух біля супермаркету по вулиці Клочківській, внаслідок якого постраждали дві особи. Одна із постраждалих - 53-річна харків'янка, котра працювала прибиральницею в розташованій неподалік аптеці. Перед тим, що трапилося вона проходила повз разом з онуком. Жінка побачила пакет і заглянула туди, після чого прогримів вибух. У результаті в жінки "рвана рана стегна", у хлопчика 2016 р. н. - рвана рана правої надбрівної області.