ua en ru

Вибух газу в Іваново: по завершенню слідства будинок буде знесено

Вибух газу в Іваново: по завершенню слідства будинок буде знесено Фото: вибух будинку в Іваново

Мешканці будинку будуть розселені

Житловий будинок в Іваново (Російська Федерація), частково зруйнований в результаті вибуху побутового газу, буде знесений після закінчення слідчих дій. Про це повідомив глава міста Володимир Шарипов, передає "Інтерфакс".

За його словами, експерти визнали будинок 63Б на Мінській аварійним, і міжвідомча комісія прийняла рішення про знесення будинку.

"Будинок буде знесено, а його мешканці розселені, але тільки після завершення всіх слідчих заходів. Зараз будинок і прилегла територія взято під посилену охорону співробітниками поліції", - зазначив Шарипов.

Влада пообіцяла, що жителям будинку, що обвалився, "нададуть упорядковані житлові приміщення або виплатять грошову компенсацію за наймання упорядкованих житлових приміщень на ринку нерухомості".

"Власникам і наймачам 12 квартир у аварійниму будинку будуть надані житлові приміщення муніципального маневреного житлового фонду, - повідомляє міська адміністрація. - Крім того, одним із варіантів забезпечення житлових прав мешканців аварійного будинку є виплата громадянам грошової компенсації за рахунок коштів бюджету міста Іванова, спрямованого на покриття витрат, пов'язаних із самостійною орендою упорядкованих житлових приміщень на ринку нерухомості".

Нагадаємо, в результаті вибуху житлового будинку в Іваново загинули 6 осіб.