ua en ru

Злітно-посадочна смуга аеропорту "Львів" буде здана в експлуатацію в грудні 2011 р., - Б.Колесніков

Злітно-посадочна смуга аеропорту "Львів" буде запущена в експлуатацію в грудні поточного року. Про це на сьогоднішньому семінарі з журналістами регіональних ЗМІ заявив міністр транспорту та інфраструктури Борис Колесніков, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нова злітно-посадочна смуга будується. Дуже складні грунти у Львові, саме в районі смуги, але тим не менш будівельники беруться за те, щоб у грудні здати (її) в експлуатацію і плюс було побажання львівського керівництва, щоб аеропорт не закривався у зв'язку з будівництвом смуги, що було зробити дуже складно, але все-таки наші будівельники авіаційні зробили все можливе і не можливе. "Львів" буде працювати без зупинок", - зазначив Б.Колесніков.
За його словами, на сьогоднішній день "всі екстер'єрні роботи (аеропорту "Львів") вже виконані, йде внутрішня обробка".
Також Б.Колесніков відзначив, що будівництво нової злітно-посадочної смуги, дозволить приймати львівському аеропорту далекомагістральні судна, яких раніше Львів ніколи не приймав. "Тобто я кажу про атлантичні і трансконтинентальні перевезення. Тобто великі літаки Boeing 747", - сказав він.
Він зазначив, що після закінчення будівництва в режимі Євро, аеропорт "Львів" зможе приймати 3 тис. 100 пасажирів на годину.
Також Б.Колесніков відзначив, що нова злітно-посадочна смуга "найвищої третьої категорії" аеропорту "Донецьк", буде запущена в експлуатацію в липні 2011 року, а термінал цього аеропорту - до кінця поточного року.