ua en ru

Вийти з політичної кризи в Україні допоможе загальнонаціональний круглий стіл, - Кравчук

Розв'язати складну політичну ситуацію, в якій опинилася сьогодні Україна допоможе загальнонаціональний круглий стіл. Про це заявив колишній Президент України Леонід Кравчук сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб вийти із ситуації потрібно розпочати загальнонаціональний діалог, всім повернутися у правове поле, покарати тих, хто порушив правове поле, перейти до реального діалогу і до реальних постановок питання і почати працювати рамках Конституції і закону. Якщо цього не буде зроблено, то можливі повторення вибухів в суспільстві в будь який час", - заявив Кравчук.

Він також зазначив, що для розв'язання ситуації не треба залучати іноземних політиків.

"Я вважаю, що запрошувати будь-кого в Україну - це приниження національної гідності, факт нездатності країни самою вирішувати свої питання. Тобто вона залишається і фактично, і політично батраком... Я переконаний, що Україні є достатньо досвідчених людей в галузі міжнародного права, Конституції, культури, науки міждержавних відносин і почати розглядати це питання. Звичайно до цього мають долучитися метри культури, відомі люди з усіх сегментів суспільства і розпочати реальний загальнонаціональний круглий стіл без участі іноземців", - підкреслив Кравчук.