ua en ru

Виставку "Люди Майдану" в Латвії охоронятиме байкерський клуб

Виставку "Люди Майдану" в Латвії охоронятиме байкерський клуб Фото: виставка "Люди Майдану" в Латвії

Експозиція про Майдан буде відкрита в Єлгаві до 25 жовтня

Муніципальна поліція міста Єлгава (Латвія) заявила, що до її обов'язків не буде входити забезпечення безпосередньої охорони виставки "Люди Майдану", яка переїхала сюди після невдалого досвіду в Ризі. Про це повідомляє Delfi.

Як пояснили правоохоронці, це не входить до їхніх завдань. Проте в цілому муніципали обіцяють приділити увагу всьому, що відбуватиметься на площі Герцога Екаба, де розміститься експозиція, в рамках патрулювання містом.

Як повідомили в Єлгавській думі, організатори не зверталися до місцевої влади із проханням забезпечити охорону об'єкта.

Раніше Держполіція і Муніципальна поліція Риги відкинули закиди організаторів "Людей Майдану", які звинуватили правоохоронні органи Латвії в бездіяльності під час розгрому виставки в ніч на 11 жовтня. Муніципальна поліція пояснила, що вести відеоспостереження алеї біля Кабінету міністрів безглуздо, оскільки вигляд затуляють тамтешні дерева. Держполіція, своєю чергою, заявила, що в події частково винні самі організатори.

Виставка "Люди Майдану" в Єлгаві проходитиме із 22 по 25 жовтня на площі Герцога Екаба. Щоб уникнути можливого руйнування композиції, як це сталося в Ризі, забезпечити охорону зголосилися представники національно налаштованого байкерського клубу Dieva suņi ("Пси Господні").

Раніше виконавчий директор Риги Юріс Радзевич розпорядився заморозити виданий раніше дозвіл на проведення у столиці виставки "Люди Майдану", оскільки її організатори не дотримуються закону. До того ж Муніципальна поліція вже завела на них адміністративну справу.

Нагадаємо, МЗС Латвії висловило подив у зв'язку із закриттям виставки про Майдан.