ua en ru

Вищий госпсуд України визнав законною приватизацію Балаклавського рудоуправління.

Вищий господарський суд України (ВГСУ) 22 квітня ц.р. відмовив у задоволенні касаційної скарги Кабінету міністрів України і залишив в силі постанову Київського апеляційного господарського суду від 9 лютого 2010 р. Про це повідомляє прес-служба компанії "Смарт-нерудпром".

Таким чином, ВГСУ підтвердив законність і правомочність приватизації "Балаклавського рудоуправління імені О.М.Горького" компанією "Смарт-груп".

Нагадаємо, 9 лютого 2010 р. Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ "Смарт-груп", скасувавши рішення Господарського суду Києва від 12 листопада 2009 року та ухвалив нове рішення, відмовивши Генеральній прокуратурі України у позові.

Раніше своїм рішенням суд апеляційної інстанції підтвердив необґрунтованість доводів Генпрокуратури України про порушення в процесі продажу пакету акцій ОАО "Балаклавське рудоуправління ім. О.М.Горького".

Нагадаємо також, що компанія "Смарт-груп" подала документи на приватизацію ОАО "Балаклавське рудоуправління ім. О.М. Горького" (БРУ) на підставі оголошення про проведення конкурсу, яке Фонд державного майна України (ФДМУ) опублікував наприкінці 2004 року. Приватизаційний конкурс мав проводитися в лютому 2005 року. Проте, на підставі прийнятої на початку 2005 року ухвали Верховної Ради ФДМУ припинив проведення конкурсу. Після того, як ухвала втратила силу, в 2006 році ФДМУ провів конкурс, на якому компанія "Смарт-груп" придбала 93,83% акцій БРУ.

Рудоуправління виробляє металургійний вапняк, щебеневий і піщаний матеріал, бутовий камінь.