ua en ru

Вищий спецсуд почав розгляд касації щодо "газової справи" Тимошенко

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ продовжив розгляд касаційної скарги адвоката Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на обвинувальний вирок Печерського районного суду і Апеляційного суду Києва. Засідання продовжив головуючий у справі суддя Станіслав Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання... оголошується відкритим", - заявив Міщенко.

Зазначимо, Тимошенко відсутня на судовому засіданні. При цьому захисник Тимошенко Сергій Власенко додав, що Тимошенко вимагає розглядати касаційну скаргу за її відсутності. "Вона не просто просить, а вимагає розглядати скаргу за її відсутності", - наголосив захисник. Міщенко повідомив, що відповідна заява від Тимошенко була спрямована 5 липня із супровідним листом керівництва Качанівської колонії.

Інтереси Тимошенко також представляють її захисники адвокати Юрій Сухов, Сергій Власенко і Микола Титаренко. Адвокат Микола Сірий відсутній у зв'язку з хворобою.

Засідання проходить в залі пленуму Вищого спецсуда, який обладнали для судових засідань. Крім сторін-учасників процесу в залі присутні журналісти, лідери відокремленої опозиції, зокрема, Арсеній Яценюк, Андрій Кожем'якін, близько 50 народних депутатів, а також міжнародні спостерігачі.

Нагадаємо, вчора, 11 липня, Плахотнюк заявив, що розгляд касації щодо "газової" справи Тимошенко може бути перенесений на 24 або 26 липня.