ua en ru

Вища рада правосуддя оголосить рішення щодо кандидатів до Верховного суду після 25 вересня

Вища рада правосуддя оголосить рішення щодо кандидатів до Верховного суду після 25 вересня Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Сьогодні Вища рада правосуддя розпочинає розгляд кандидатів до Верховного суду

Вища рада правосуддя оголосить рішення щодо кандидатів до Верховного суду після 25 вересня 2017 року .Про це у Facebook повідомила прес-секретар Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.

Так, сьогодні Вища рада правосуддя розпочинає засідання з розгляду кандидатів до Верховного суду.

"На численні запитання відповідаю: Рада завершить слухання 25 вересня. Після цього Рада прийматиме рішення і після його прийняття - оголосить публічно. Про його дату ми вас обов`язково повідомимо", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вища рада правосуддя звільнила голову Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Олександра Нечитайла.

Зазначимо, 30 березня збори суддів Вищого адміністративного суду України в ході засідання переобрали голову ВАСУ Олександра Нечитайла на другий термін. За відповідне рішення проголосували 35 суддів з 40 зареєстрованих на зборах.

Так, згідно зі ст. 20 закону "Про судоустрій і статус суддів" глава вищого спеціалізованого суду обирається на посаду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді.