ua en ru

Вищий адмінсуд підтвердив законність заборони КПУ

Вищий адмінсуд підтвердив законність заборони КПУ Фото: Петро Симоненко

Дана постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає

Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Комуністичної партії України (КПУ), яка в судовому порядку намагалася оскаржити Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Вищий адміністративний суд встановив, що "касаційна скарга є необґрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не призводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права".

Дана постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає.

Таким чином, адміністративні суди прийшли до висновку, що доводи представників і адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищевказаного Правового висновку та відповідно заборону КПУ.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року КПУ звернулася в Київський апеляційний адміністративний суд за апеляційною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду р. Києва від 16 грудня 2015 року.