ua en ru

Вишеградська четвірка допускає ветування угоди про Brexit

Вишеградська четвірка допускає ветування угоди про Brexit Фото: Вишеградська четвірка хоче накласти вето на угоду Британії та Євросоюзу

Країни-учасники союзу вимагають від Британії гарантій трудових прав своїх громадян, які живуть і працюють у Сполученому Королівстві

Глави держав Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, які входять у Вишеградську четвірку, готові накласти вето на угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу. Про це повідомляє ВВС.

Країни вимагають від Британії, у першу чергу, гарантувати трудові права громадян Вишеградської четвірки, які живуть і працюють у Сполученому Королівстві.

"Ми не дозволимо перетворити наших громадян, що живуть у Британії, у "людей другого сорту". І тут не може бути місця компромісу", - заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час саміту ЄС у Братиславі в п'ятницю, 16 вересня.

Brexit був однією з ключових тем саміту. По його завершенню глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запевнив, що Лондон не зможе зберегти доступ до ринків ЄС, якщо буде перешкоджати міграції громадян ЄС.

Нагадаємо, британцям можуть знадобитися візи в ЄС після Brexit.