ua en ru

Виручка від операцій через систему NFC до 2017 р. буде на 38,9% нижче за очікування - 110 млрд дол., - аналітики

Передбачувана виручка від операцій через систему NFC до 2017 р. буде на 38,9% нижче за очікування - на рівні 110 млрд дол. Такий прогноз аналітиків Juniper Research, передає "Росія 24".

Новий iРhone 5 не отримав підтримку NFC-чіпа, що дозволяє здійснювати мобільні платежі. Через це розвиток NFC-технологій може загальмуватися на два роки, вважають аналітики в Juniper Research.

У технології бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії, яка дає можливість обміну даними між пристроями, "яблучна" компанія відстає від конкурентів. Смартфони HTC, Nokia, RIM і Samsung вже оснащені чіпами NFC. Apple поки тримається осторонь, роблячи ставку на власний додаток Passbook, створений для організації і зберігання авіаквитків, пропусків на заходи, квитків у кіно і на концерти, бонусних карт, знижкових купонів, подарункових сертифікатів і так далі. Завданнями Passbook є не тільки збирання купонів, але ще і своєчасне сповіщення користувача про все, що пов'язане з купонами.

Унаслідок снобізму Apple з даного питання Juniper Research понизила оцінки зростання і розвитку технології в країнах Північної Америки і Західної Європи. Аналітики стверджують, що саме поведінка Apple впливає на невпевненість рітейлерів в технології, що відіб'ється у свою чергу і на кінцевих споживачах: скоротяться точки, де підтримується NFC, знизиться кількість пропозицій по купонах, знижкам і так далі.

Читайте також: Apple відкрила в Україні магазин музики iТunes Store