ua en ru

Виплати вкладникам Ощадбанку СРСР слід автоматично видавати разом з пенсією, - Ветвицький

Виплати вкладникам Ощадбанку СРСР слід автоматично нараховувати та видавати людям разом з пенсіями, щоб уникнути черг і зберегти нерви пенсіонерів. Про заявив народний депутат, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, повідомляє прес-служба нардепа.

"Пенсіонери вже мали негативний досвід повернення сумної тисячі, коли літні люди годинами і навіть днями стояли в нескінченних чергах перед відділеннями Ощадбанку, щоб отримати компенсацію. Доходило до серцевих нападів і втрати свідомості. Тому зараз уряду слід ретельно продумати механізм повернення компенсацій", - заявив Ветвицький.

Ветвицький також зазначив, що видача компенсації у вигляді додаткових пластикових карт, яку планує уряд, є не вдалою ідеєю. "Якщо вклади видаватимуть на додаткових пластикових картках, то це може знову закінчитися чергами з пенсіонерів. Набагато раціональніше автоматично нараховувати цю компенсацію і видавати її людям разом з пенсією. Це буде набагато зручніше і зрозуміліше для людей похилого віку", - сказав Ветвицький.