ua en ru

Вихідні на День захисника України 2018: скільки будуть відпочивати українці

Вихідні на День захисника України 2018: скільки будуть відпочивати українці Ілюстративне фото (facebook.com/pg/theministryofdefence.ua)

Вихідні на День захисника 2018 подарують українцям довгий вікенд

День захисника України 2018: коли та скільки будемо відпочивати

Вихідні дні з нагоди свята 14 жовтня в Україні триватимуть три дні. Вже п'ятий рік поспіль в середині осені відзначається День захисника - свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу країну. У відповідності з Указом Президента від 2014 року, 14 жовтня є офіційним неробочим днем ​​для українців.

Цього року дата свята припадає на неділю, тому вихідний переноситься на наступний за ним понеділок.

Таким чином, вихідні на День захисника 2018 в Україні - з 13-го по 15 жовтня включно.

Вихідні на День захисника 2018 - 13-15 жовтня Фото: Вихідні на День захисника 2018 - 13-15 жовтня (facebook.com/pg/theministryofdefence.ua)

Свято військових, День козаків і Покров: 14 жовтень відзначаємо три свята

Примітно, що число сучасного свята українських захисників було обрано не випадково. Ще за часів Запорізької Січі 14 жовтня відзначався День українського козацтва, а він, у свою чергу, був приурочений до релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Козаки вважали Божу Матір своєю заступницею. День пам'яті про чудесний Покров Богородиці завжди відзначали дуже широко і проводили 14 жовтня вибори отаманів.

У народних традиціях Покров вважався початком сезону осінніх весіль, а також завершенням робіт на землі.

Багато прикмет свята 14 жовтня пов'язані з першим снігом і настанням холодів. Найвідоміша з них: "На Покров сніг землю покриває".

До речі, на горі Піп Іван у Карпатах вже випало півметра снігу.

Раніше Styler розповідав про українську дівчину, яка 3 роки провела в АТО і буде представляти Україну на Invictus Games.

Дивіться також:

Що потрібно знати про осінній призов 2018 (відео: РБК-Україна)