ua en ru

Вихід Росії з СЦКК вплине на загострення ситуації в АТО, - нардеп

Вихід Росії з СЦКК вплине на загострення ситуації в АТО, - нардеп Фото: Артур Герасимов прокоментував вихід Росії з СЦКК (УНІАН)

Про вихід Росії з СЦКК повідомили в МЗС РФ

Вихід Росії зі складу Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) вплине на загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє телеканал "Прямий".

"Це (вихід Росії з СЦКК, - ред.) може вплинути на загострення ситуації (в зоні АТО, - ред.). Нещодавно ми були в Майорську, в сірій зоні, під контрольно-пропускним пунктом. І одне з питань, яке задавали нам мешканці будинків там - перекрити покрівлю, щоб не затікала вода. Це питання можна було вирішити тільки з урахуванням того, що в СЦКК був затверджений план перемир'я в зоні, щоб терористи просто не стріляли. Це був реальний механізм, що це питання було вирішено, кілька днів не відкривався вогонь і ми змогли завезти матеріали і відремонтувати", - зазначив він.

Крім того, за словами Герасимова, у разі виходу Росії з СЦКК виникне багато проблем для жителів окупованих територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про виведення російських військових зі складу Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).