ua en ru

Вихід деяких країн з єврозони просто неминучий - з Грецією це трапиться вже в 2013 р., - експерт

Греція вийде з єврозони вже в 2013 р., а за нею можуть послідувати й інші, зокрема Іспанія. Таку думку в ефірі Bloomberg TV висловив головний макроекономіст Roubini Global Economics Арнаба Дас.

"Якби не операції ЄЦБ з підтримки ліквідності, Греція б вийшла вже в цьому році. Грецька економіка в депресії вже п'ятий рік, а їй обіцяють відновлення платоспроможності до 2020 р. - це просто нереально. За Грецією можуть піти й інші, зокрема, всіх зараз турбує Іспанія. Якщо подивитися на історію серйозних економічних криз і депресій, а їх у двадцятому столітті було достатньо, то жоден з них не закінчувався без зміни валютного режиму і девальвації в тій чи іншій формі. і ті країни, які під час Великої депресії першими відмовилися від золотого стандарту, такі як Великобританія, вийшли з кризи раніше тих, хто, як США, намагався зберегти його всіма способами", - зазначив він.

Відзначимо, за словами прем'єр-міністра Італії Маріо Монті, Іспанія додалася до проблемних країн Єврозони. "Ця країна несе загрозу відновлення кризи у всій Єврозоні і повинна звернути пильну увагу на свої борги", - зазначив Монті.