ua en ru

Як виглядає Маріупольський драмтеатр , який пережив авіаудар. Фоторепортаж

Як виглядає Маріупольський драмтеатр , який пережив авіаудар. Фоторепортаж Наслідки удару надпотужної бомби по будівлі драмтеатру в Маріуполі (фото: UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY / Getty Images)
Автор: RBC.UA

У Маріуполі була зроблена чергова спроба провести розбір завалів обвалень центральної частини будівлі драмтеатру. Продовжити яку не представляється можливим у зв'язку з безперервним вогнем у бік українців.

РБК-Україна показує як виглядає драмтеатр в центрі Маріуполя пережив удар надпотужною бомбою.

Маріупольський драмтеатр, що став укриттям для сотень мирних городян, які переховувалися від ворожих обстрілів, пережив авіаудар надпотужними бомбами.

Раніше повідомлялося, що бомбосховище витримало удар, і почалися роботи з порятунку маріупольців, які опинилися під завалами центральної частини будівлі.

Наслідки удару надпотужної бомби по будівлі драмтеатру в
Маріуполі (фото: UKRAINIAN INTERIOR MINISTRY / Getty Images)

На сьогоднішній день достовірно не відомо, скільки людей знаходиться в заблокованому завалами будівлі, і скількох вдалося евакуювати.

Співробітниками СБУ 17 березня була зроблена спроба приступити до розбору завалів і витягти громадян з підвальних приміщень театру зруйнованого в результаті бомбардування.

На жаль, продовжити заходи з порятунку не вдалося у зв'язку з масованими обстрілами окупантів у напрямку драматичного театру.

Написи "діти" нанесені перед будівлею Маріупольського драматичного театру (супутниковий знімок (c) 2022 Maxar Technologies)

За повідомленням омбудсмена Людмили Денисової, авіаудар по драмтеатру було завдано всупереч написами» діти " навколо будівлі, що є актом геноциду і страшним злочином проти людяності, визначеним Римським статутом Міжнародного кримінального суду.