ua en ru

Викиди в Криму: жителям Херсонської області роздали 20 тисяч марлевих пов'язок

Викиди в Криму: жителям Херсонської області роздали 20 тисяч марлевих пов'язок Фото: робота рятувальників у Херсонській області (facebook.com/pg/MNSKHERSON)

У Херсонській області після хімічних викидів ситуація почала нормалізуватися

Жителям Херсонської області, які проживають поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, роздали 20 тис. марлевих пов'язок у зв'язку з викидами заводу "Кримський титан". Про це на прес-конференції повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, передає "Громадське".

Місцева влада заявили, що через хімічні викиди ніхто не постраждав.

"Люди забезпечені марлевими пов'язками. Роздали 20 тисяч пов'язок завдяки Червоному Хресту. Жодної цивільної людини, постраждалої від забруднення, не зафіксовано", - сказав Гордєєв.

За його словами, в Херсонській області після хімічних викидів ситуація почала нормалізуватися. В області цілодобово аналізують повітря, роблять забір води та перевіряють фрукти і овочі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації через хімічні викиди на заводі "Кримський титан", який знаходиться на території окупованого Росією Криму, в сусідній Херсонської області обробили 220 км доріг.

Також РБК-Україна писало, що для запобігання хімічних отруєнь в Херсонській області триває обстеження дітей, які могли потрапити в зону впливу викидів заводу "Кримський титан". У Новоолександровці лікарі оглянули 215 дітей, з них в дитсадку - 56 і ще близько 50 дорослих. Проявів токсичних уражень не виявлено.

Зазначимо, що поблизу админкордону з Кримом працюють 3 лікарські бригади.