ua en ru

Вибори у Венесуелі: кількість загиблих в ході безладів зросла до 10 осіб

Вибори у Венесуелі: кількість загиблих в ході безладів зросла до 10 осіб Фото: протести у Венесуелі (webscreenshot Youtube/Nelson Ferreira channel)

Серед загиблих в ході протестів Венесуелі виявилися двоє неповнолітніх

Кількість загиблих у Венесуелі під час заворушень в ході виборів у Національну конституційну асамблею у неділю, 30 липня 2017 року, зросла до 10 осіб. про це повідомляє DW.

"Кількість загиблих у зіткненнях між протестуючими і поліцією зросла до 10 осіб. Серед них - двоє неповнолітніх, військовий і один з регіональних лідерів опозиції. В цілому кількість загиблих під час багатомісячних протестів у Венесуелі перевищила 120 осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за даними Центрвиборчкому країни, на виборах в конституційну асамблею явка становила 41,5 відсотка, загалом проголосували вісім мільйонів чоловік. Опозиція заявляє, що прийшли голосувати лише від 2 до 3 млн осіб. Незалежні аналітики заявляють про 3,6 млн виборців.

У свою чергу, Сполучені Штати Америки (США) погрожують санкціями за насильство проти протестувальників, назвавши вибори "ще одним кроком до диктатури".

Крім США, про невизнання виборів у Венесуелі заявили Аргентина, Перу, Колумбія і Панама. Один з лідерів опозиції Енріке Капрілес закликав венесуельців вийти на протест проти конституційної асамблеї у понеділок, 31 липня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі під час заворушень в ході виборів у Національну конституційну асамблею у неділю, 30 липня загинули щонайменше 9 осіб.