ua en ru

Вибори в Києві можуть бути перенесені на 2015 р., - Гриценко

Нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко вважає, що вибори мера Києва і до Київради можуть бути перенесені на 2015 р.

"По суті, реалізовується "сценарій Януковича "про перенесення виборів на 2015 рік", - сказав Гриценко, коментуючи прийняте в першому читанні постанову Верховної Ради про проведення виборів у Києві 2 червня 2013 р.
З приводу готовності опозиції висунути єдиного кандидата на виборах мера Києва Гриценко заявив: "Зараз це питання несвоєчасне, і взагалі, це питання не до мене".

У той же час ще один лідер опозиції Микола Катеринчук на своїй сторінці у Facebook зазначив, що не здасть Київ і боротиметься за право киян обирати мера: "Європейська партія України заявляє свій рішучий протест щодо таких рішень (неприйняття дати виборів). Ми ніколи не змиримося з подібними діями і будемо відстоювати всіма доступними методами право киян обирати собі владу".

Нагадаємо, що раніше Європейська партія вже зверталася до Об'єднаної опозиції з пропозицією висунути на посаду мера Києва єдиним кандидатом Миколи Катеринчука.

Експерти вважають, що суттєву роль у визначенні кандидата в мери від опозиції повинні відігравати думки і позиції всіх опозиційних лідерів.

"При визначенні кандидата опозиціонери напевно повинні враховувати думку Катеринчука, Гриценка, Кириленка та інших лідерів. Адже у них є свої структури на місцях, популярність і позитивний бек-граунд в середовищі столичних виборців. Той же Катеринчук знає столичну політичну кухню, так як вже боровся за посаду мера, набравши достатньо солідний результат ... Тому єдиний кандидат у мери буде визначатися не тільки лідерами опозиції, а у форматі три плюс", - вважає політолог Олексій Краснопьоров.