ua en ru

Вибори у Сирії виграли прихильники Башара Асада

Вибори у Сирії виграли прихильники Башара Асада Фото: вибори у Сирії виграли союзники президента Башара Асада

Партія БААС з союзниками отримали 200 з 250 місць в Народній раді Сирії

Партія арабського соціалістичного відродження (БААС) на чолі з президентом Сирії Башаром Асадом разом з союзниками по коаліції "Національний прогресивний фронт" виграла парламентські вибори у Сирії, отримавши 80% місць. Про це повідомило агентство Tashim.

Всі кандидати від коаліції "Національний прогресивний фронт" були обрані до Народної ради Сирії. Таким чином, партія "БААС" і її союзники отримали 200 мандатів з доступних 250. Крім представників коаліції, за місця в Народній раді Сирії боролися представники партій, створених після прийняття конституції у 2012 році, деякі опозиційні об'єднання і незалежні кандидати.


Всього у виборах брали участь 3,5 тисячі кандидатів. Найбільше місць дісталось провінції Алеппо - 52 мандата.

Вибори проходили 13 квітня в 12 провінціях, контрольованих урядом (всього 14 провінцій). У біженців з провінції Ідліб і Ракка, які перебувають під контролем бойовиків "Ісламської держави" і "Джабхат ан-Нусра", була можливість проголосувати на виборчих пунктах за місцем тимчасового проживання.

Вищий судовий комітет Сирії по виборам зафіксував високу явку виборців, не надаючи офіційних даних, і визнав вибори такими, що відбулися.

Згідно з чинною Конституцією, прийнятою після лютневого референдуму 2012 року, вибори в Народну раду повинні проходити в Сирії кожні чотири роки. Після оголошення перемир'я, Асад призначив парламентські вибори на 22 лютого 2016 року.

Опозиція визнала вибори незаконними і передчасними, оскільки вони суперечать цілям женевських переговорів, таким як створення перехідного уряду, розробка нової конституції та проведення президентських і парламентських виборів за участю міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, США назвали нелегітимними парламентські вибори в Сирії.