ua en ru

США назвали нелегітимними парламентські вибори в Сирії

США назвали нелегітимними парламентські вибори в Сирії Фото: у США заявили про невизнання сирійських виборів 13 квітня

Мільйони сирійців не беруть участі у виборах, тому що їм довелося тікати зі своєї країни

Сполучені Штати Америки не визнають легітимність виборів у парламент Сирії, що пройшли 13 квітня, оскільки країна охоплена війною і тероризмом. Про це заявив у четвер, 14 квітня, у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі.

Він підкреслив, що режим у Сирії продовжує вбивати власних громадян, і багато жителів не змогли взяти участь у голосуванні.


"Важко уявити, як парламентські вибори у Сирії зараз можуть вважатися гідними довіри, чесними і вільними, коли режим Асада все ще при владі, людей атакує власний уряд і багато мільйонів сирійців навіть не перебувають там, не беруть участі у цих виборах, тому що їм довелося тікати зі своєї країни", - сказав Кірбі.

У Держдепі США вважають, що передумови для чесних виборів можна забезпечити шляхом повернення до Женевських переговорів, на яких офіційна влада і опозиція могли б домовитися про реалізацію процесу політичного переходу.

Нагадаємо, раніше у Держдепартаменті США звинуватили офіційну владу Сирії у порушенні режиму припинення бойових дій в країні.