ua en ru

Вибори президента Франції: Саркозі вибуває з перегонів

Вибори президента Франції: Саркозі вибуває з перегонів Фото: Ніколя Саркозі вибуває з перегонів на виборах президента Франції

Організатори праймеріз попередили, що наведені часткові результати можуть бути не репрезентативні

У першому турі первинних виборів (праймеріз) кандидата на посаду президента Франції від консерваторів екс-президент країни Ніколя Саркозі набрав 22,1% голосів, поступившись колишнім прем'єр-міністрам Франсуа Фійону і Алену Жюппе. Про це свідчать перші результати голосування, передає Reuters.

Як повідомляє агентство, наразі, після підрахунку голосів у 6491 з 10 228 виборчих дільниць, Франсуа Фійон набрав 43,5% голосів, а Ален Жюппе - 27,6% голосів виборців.

За попередньою домовленістю саме переможець праймеріз буде балотуватися від правоцентристської коаліції на пост президента Франції наступного року.

Організатори конкурсу для коаліції правоцентристських союзників попередили, що наведені часткові результати не можуть бути репрезентативними, оскільки передусім підраховуються голоси у сільській місцевості.

Водночас колишній міністр юстиції при Саркозі Рашида Даті вже висловила жаль у зв'язку з такими результатами праймеріз для колишнього президента Франції.

Другий тур праймеріз повинен пройти 27 листопада.

Нагадаємо, у Франції лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен зі значним відривом випереджає найближчого конкурента у президентських рейтингах Ніколя Саркозі.