ua en ru

Вибори до ОТГ 29 квітня стали найбільш брудною кампанією за всю історію, - КВУ

Вибори до ОТГ 29 квітня стали найбільш брудною кампанією за всю історію, - КВУ Фото: Олексій Кошель (wikipedia.org/Drybachok1994)

Політичні партії встановили "рекорд" за масштабами підкупу виборців

Вибори 29 квітня стали найбільш брудною кампанією за всю історію виборів до об’єднаних територіальних громад (ОТГ), починаючи із жовтня 2015 р. Про це повідомив голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель у Facebbok.

За його словами, політичні партії і кандидати встановили "рекорд" як за кількістю, так і за масштабами підкупу виборців.

"До спостерігачів КВУ надійшла інформація про 25 фактів підкупу (реальна цифра могла бути значно більшою), правоохоронці відкрили кримінальні провадження у 5 областях, у день голосування було спіймано на гарячому 3-х скупників голосів. І це при тому, що вибори відбувалися лише в 40 ОТГ", - йдеться у повідомленні.

При цьому абсолютними рекордсменами по купівлі голосів є політичні партії "Батьківщина", "Аграрна партія" і "Наш край". Кілька фактів підкупу зафіксовано з боку Радикальної партії, по одному - у "БПП" і "Самопомочі".

Кошель зазначив, що спроби організувати системний підкуп можуть повторитися у всеукраїнському масштабі під час парламентських виборів-2019.

Нагадаємо, ввечері 29 квітня у КВУ заявили, що підкупом на виборах в ОТГ займалися 6 партій.