ua en ru

Підкупом на виборах в ОТГ займалися 6 партій, - КВУ

Підкупом на виборах в ОТГ займалися 6 партій, - КВУ Фото: вибори

Поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом підкупу виборців

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що шість політичних партій вдалися до підкупу громадян на виборах до ОТГ 29 квітня. Про це Олексій Кошель розказав в ефірі "Громадського радіо".

Так, поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом підкупу виборців. Двох організаторів затримали на Харківщині, також викрита схема на Одещині.

"Лідери (за кількістю підкупів, ред.) - "Батьківщина" та "Аграрна партія", трохи менше - в "Радикальної партії". По одному випадку підкупу є в "Блоці Петра Порошенка" та "Самопомічі", - розказав він.

Повідомляється, що станом на 18:00 29 квітня поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом підкупу виборців.

"Було кілька схем. Перша - традиційна роздача грошей. Суми різні: від 300 до 600 гривень. Інша схема - коли з виборцями підписувалися угоди, за якою першу частину коштів вони отримували до голосування, другу - після. Також виборцям роздавали безкоштовні квитки на концерти, це теж підкуп. Хтось ішов до виборців із комбікормом, хтось із продовольчими наборами", - додав він.

За його словами, така кількість порушень украй велика для 40 ОТГ, де відбуваються вибори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 29 квітня 2018 року проходили перші вибори в 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ).