ua en ru

"Вибори" в ОРДЛО суперечать зобов'язанням РФ за мінськими угодами, - Держдеп

"Вибори" в ОРДЛО суперечать зобов'язанням РФ за мінськими угодами, - Держдеп Фото: Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

У Держдепі в черговий раз розкритикували плани щодо проведення "виборів"

Проведення фіктивних "виборів" на окупованому Донбасі суперечить зобов'язанням Російської Федерації за мінськими угодами. Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Хізер Нойерт.

Зокрема, вона назвала майбутні "вибори" на Донбасі неприйнятними і такими, що суперечать зобов'язанням Росії за мінськими угодами. Нойерт зазначила, що проведенням "виборів" російська сторона в черговий раз показує ігнорування міжнародних норм і підриває зусилля щодо досягнення миру.

"Так звані "народні республіки", створені Росією, не мають місця в українському конституційному порядку", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер назвав оголошені в ОРДЛО "вибори" нелегітимними.

До цього глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що "вибори" на території окремих районів Донецької та Луганської областей порушують умови мінських домовленостей та не повинні проводитися.