ua en ru

"Вибори" на території ОРДЛО порушують умови мінських домовленостей, - Представництво ЄС

"Вибори" на території ОРДЛО порушують умови мінських домовленостей, - Представництво ЄС Фото: Хьюг Мінгареллі (РБК-Україна)

У Представництві ЄС виступають проти проведення "виборів" в ОРДЛО

"Вибори" на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) порушують умови мінських домовленостей і не мають проводитися. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми завжди казали, що Євросоюз залишається вірним своїй підтримці мінських домовленостей. Так звані "вибори", які були оголошені і призначені на 11 листопада, вони абсолютно не відповідають мінським домовленостям. На нашу думку, ці так звані "вибори" не мають проводитися", - сказав Мінгареллі.

Разом із тим він зазначив, що для Європейського Союзу є важливим проведення виборів в Україні за новим законодавством.

"Ми завжди казали, що для того, щоби це відбулося, українській стороні потрібно завершити прийняття нового Виборчого кодексу і призначити членів нового складу Центральної виборчої комісії. Ми сподіваємося, що цього можна було би досягнути за наступні декілька місяців", - додав Мінгареллі.

Нагадаємо, 8 вересня речниця ЄС Майя Косьянчич заявила, що Європейський Союз вважає, що оголошення так званих "виборів" на території ОРДЛО суперечить мінським домовленостям.

Зокрема, вона зазначила, що Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.