ua en ru

Волкер назвав оголошені в ОРДЛО "вибори" нелегітимними

Волкер назвав оголошені в ОРДЛО "вибори" нелегітимними Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер вважає, що Москва зайняла вичікувальну позицію

Оголошені самопроголошеними Донецькою та Луганською "народними республіками" так звані "вибори" є нелегітимними. Про це в інтерв'ю DW заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

За словами Волкера, "вибори" на окупованому Донбасі порушують логіку мінських угод. При цьому в ОРДЛО відсутні базові умови безпеки.

"Якщо слідувати логіці мінських угод і повернення цієї території під контроль України, то ці утворення мають зникнути. Тому проведення виборів - саме по собі нелегітимне, враховуючи умови безпеки, але також і тому, що це не ті утворення, які мають існувати. Коли там буде безпека - тоді і повинні проводитися вибори", - зазначив Волкер.

У той же час він підкреслив, що сумнівається в можливості найближчим часом досягти прогресу на переговорах з питань врегулювання ситуації на сході України. На його думку, Москва зайняла вичікувальну позицію.

"Думаю, що росіяни, очевидно, вирішили поки не вживати жодних зусиль для миру, а скоріше очікувати результатів виборів в Україні", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Волкер цього тижня приїде до України.

Міністерство закордонних справ вже виступило із заявою, що Україна і світ не визнають результати "виборів" в ОРДЛО.