ua en ru

Вибори мера Києва можуть пройти 16 червня, - Бондаренко

Вибори мера Києва можуть пройти 16 червня. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив народний депутат, голова міжфракційного об'єднання "Столиця" Володимир Бондаренко.

"Ми готуємо конституційне подання, яке і стосується термінів. Зараз можна говорити, що в травні провести вибори не вийде - там великі церковні свята, на які традиційно не призначають голосування. Остання більш-менш правова дата - 16 червня (5 років з моменту складення присяги мера Леонідом Черновецьким). Але і ця дата під питанням. Є версія, що вибори можуть пройти після 20 червня. Втім, це вже гра, маніпуляції, як і розмови про осінь або 2015 рік, якщо внести в КСУ відповідне подання", - сказав Бондаренко.

За його словами, "головний сценарій, який зараз реалізується, - розпорошити опозиційні сили, підштовхнувши нас висунути кількох кандидатів". "Моя позиція: йти на вибори розрізнено - це безумство. Як божевіллям було в 2008 році висувати на противагу Черновецькому і Кличку, і Турчинова", - додав народний депутат.

Він також зазначив, що відкритим залишається і питання моделі виборів до Київради: за змішаною системою або мажоритарною. "Мажоритарка для влади з рейтингом ПР 9% більш цікава", - сказав Бондаренко.

Читайте також: "Батьківщина" підтримала кандидатуру Кличка від опозиції на виборах мера Києва