ua en ru

Вибори 2015 в Харкові: останні новини

Вибори 2015 в Харкові: останні новини Фото: жителі харкова будуть обирати депутатів в міськраду

Чергові місцеві вибори-2015 в Харкові, на яких жителі міста зможуть голосувати за депутатів до міської ради, відбудуться вже в цю неділю. У виборчих списках зареєстровані 1018 кандидатів, однак мандати у місцевій раді отримають лише 84 з них. На цій сторінці ви можете слідкувати за ходом виборчої кампанії в Харкові.

У Харкові будуть забезпечувати порядок майже 11 тисяч міліціонерів

В неділю для охорони громадського порядку в Харкові будуть залучені майже 11 000 представників правоохоронної структури, повідомляє видання 057.ua з посиланням на прес-службу ГУ МВСУ в Харківській області. Стежити за безпекою і порядком будуть майже 7000 працівників міліції, 600 поліцейських, 1400 представників Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії Нацгвардії України, університету повітряних сил та захисту.
Для того, щоб відстежувати ситуацію у ході передвиборної кампанії та виборів депутатів створені оперативні штаби, а особовий склад харківської міліції переведений на посилений варіант несення служби.

Попередні вибори в місцеву раду Харкова

У 2010 р. на виборах в місцеві ради трійку лідерів на місцевих виборах у Харкові склали Партія регіонів (68,38 % до обласної ради і 68 % у районний), ВО Батьківщина (11,02 до облради і 14 % в районний) та Комуністична партія України (5,88 % в облраду і 8 % у районний).

Таким чином, можна зробити висновок, що Партія регіонів та ВО Батьківщина стали основними політичними силами в Харківському регіоні, між якими йшла боротьба за статус провідних фракцій у місцевих радах і за посаду міського голови.

Серед нових політичних партій серйозно у виборчі змагання включилася Сильна Україна, рейтинг якої утримувався за рахунок її лідера Сергія Тігіпка, та Фронт змін, місцеву організацію якої очолював і фінансував великий харківський підприємець Олександр Давтян.